Contact | Disclaimer | Facebook | NL | FR | EN
Tom Boonen top volgende

Tom Boonen

Via iemand uit mijn entourage ben ik heel toevallig met deze organisatie in contact gekomen. Na een aantal gesprekken met betrokken personen kwam ik meer te weten over deze afwijking en de diverse moeilijkheden waarmee de organisatie kampt.

Omdat ik vond dat deze kinderen alle steun moeten krijgen die ze verdienen, informeerde ik me bij Prof. Dr. Guy Molenaers. Hij nodigde me uit voor een bezoek aan de afdeling en ik was meteen aangegrepen toen ik de kinderen zag.

Vooral toen ik de revalidatiekamer binnenging! Je moet weten dat een renner elke dag met zijn job bezig is. Maar weet je, deze kinderen doen net hetzelfde! Alleen doen ze dat niet om topprestaties te leveren, maar is dit voor hen een noodzaak om een normaal leven te leiden.

Ze zitten minimum twee uur per dag in de gymzaal. Niet voor een revalidatie van zes maanden, maar voor heel hun leven. Daar moet je gewoon bewondering voor hebben. Vooral omdat ze, in tegenstelling tot ons, het nooit een dagje wat kalmer aan kunnen doen. Ze moeten bewegen, anders gaan ze achteruit.

Bij mijn bezoek aan het ziekenhuis was ik echt onder de indruk van de toewijding van het personeel en het doorzettingsvermogen van die kinderen. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld en ben fier om als peter van dit fonds mijn steentje te kunnen bijdragen.

Ik probeer de kinderen zo veel mogelijk op te zoeken in het ziekenhuis om hen zo een hart onder de riem te steken. Om hen financieel te steunen zijn we met de stripreeks gestart. Alle opbrengsten hiervan gaan integraal naar de VZW Move To Improve.

Want geld blijft een belangrijke factor. Prof. Dr. Guy Molenaers heeft me al verteld dat ze vaak wandelen gestuurd worden door de overheid als er steun gevraagd wordt. Dit onderzoek is volgens hen te specifiek en steunen ze liever onderzoek in meer algemenere wetenschappen...

Met als resultaat dat de VZW Move To Improve op zoek moet naar privé. Alle initiatieven of ideeën om de VZW te steunen zijn dus van harte welkom!

Tom.

Officiële website...
Cartoonist Jeroom kladdert Ferrari van Tom Boonen vol top volgende vorige

Cartoonist Jeroom kladdert Ferrari van Tom Boonen vol

16/04/2014

Een uit de hand gelopen grap, zo omschrijft cartoonist Jeroom zijn jongste project. Hij kreeg van Tom Boonen de toestemming om diens knalrode Ferrari F430 onder handen te nemen en liet zich helemaal gaan. Het resultaat is een turkooise en blauwe sportwagen met daarop onder meer de afbeelding van een Vlaams boerenpaard en het gezicht van Boonen zelf, te midden van enkele dolfijnen.

Jeroom kent Boonen van op het circuit in Spa, waar de twee geregeld racen. "Ik vertelde hem voortdurend dat er mooie dingen met zijn wagen te doen vielen. Al die andere auto's hangen vol sponsoring en die van jou is zo naakt", zei ik hem. Uiteindelijk stemde hij ermee in dat ik zijn Ferrari zou beschilderen, op voorwaarde dat voor een goed doel was. Dat werd dus de VZW Move To Improve.

Bron...
Kuurne-Brussel-Kuurne top volgende vorige

Kuurne-Brussel-Kuurne

02/03/2014

Tom Boonen heeft voor de derde keer in zijn carrière Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. Hij was de sterkste in de sprint van een select groepje, al kwam Moreno Hofland nog heel dicht in de laatste meters.

Een kopgroep van vier renners kwam in de aanvangskilometers in twee schuifjes tot stand. Maar meer dan het voorspel verzorgen zat er niet in voor Vingerling, Joeaar, Isajtsjev en Dillier.

Toen Stijn Vandenbergh op de Oude Kwaremont alle registers opentrok, was het verhaal van het leiderskwartet snel geschreven. Door het harde beukwerk van de rijzige ploegmaat van Tom Boonen scheidde zich een elitegroepje af. Omega Pharma-Quick.Step was het best vertegenwoordigd met vijf stuks : Boonen, Van Keirsbulck, Vandenbergh, Trentin en Maes.

Zij vertoefden in het gezelschap van Vanmarcke, Wynants en de snelle Hofland (allen Belkin), Vansummeren (Garmin) en Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise). De grote geklopten waren Lotto-Belisol, waardoor de manschappen van Greipel vol aan de bak moesten.

Samen met Katjoesja en Sky zetten ze een verwoede jacht in, maar tegen de geoliede machine voorin was niemand opgewassen. De winnaar peddelde dus voorin.

Wynants gooide op 4 kilometer van de finish de knuppel in het hoenderhok, maar Trentin offerde zijn eigen kansen op het OPQS-altaar op en dichtte de kloof.

Omega Pharma-Quick.Step spreidde in de slotkilometer het bedje voor Boonen, die met lange halen naar de zege sprintte. Hofland kwam wel nog opzetten, maar strandde op de meet. Vanmarcke vervolledigde het podium.

Bron...
Sportman van het jaar top volgende vorige

Sportman van het jaar

16/12/2012

Tom Boonen is voor de derde keer uitgeroepen tot sportman van het jaar. Hij bleef Van Alphen en Gilbert voor. Zeilster Evi Van Acker werd sportvrouw. Er waren ook nog prijzen voor de tennissende belofte Coppejans, trainer Jacques Borlée, de Belgische hockeyploeg en de paralympische atlete Marieke Vervoort.

Tom Boonen is na 2005 en 2007 voor de derde keer sportman van het jaar. Hij was de kannibaal van het wielervoorjaar en kreeg van de pers de voorkeur op tienkamper Hans Van Alphen, vierde op de Spelen.

Boonen is met zijn ploeg op stage in Mallorca en kreeg daar zijn trofee en een glaasje champagne. Het verschil was duidelijk, Boonen had met 658 punten 235 punten meer dan Hans Van Alphen. Met 403 punten werd Gilbert derde.

"Ik wil graag alle mensen bedanken die er altijd in zijn blijven geloven, niet alleen in mij, maar ook in het wielrennen", zei Boonen in zijn dankwoord.

Bron...
Vierde Kristallen Fiets top volgende vorige

Vierde Kristallen Fiets

21/11/2012

Tom Boonen heeft vanavond in het casino van Oostende de 21ste editie van de Kristallen Fiets gewonnen, het jaarlijkse referendum dat traditioneel een punt zet achter het Belgische wielerseizoen.

Voor Tornado Tom is zijn vierde Kristallen Fiets de ultieme bekroning van een boerenjaar, een seizoen waarin hij vier spraakmakende klassiekers pakte, Belgisch kampioen werd én de regenboogtrui greep in het ploegentijdrijden.

"Uiteraard ben ik gelukkig", reageerde Tom nadat hij de Kristallen Fiets ontvangen had. "Na de Flandrien een vierde Kristallen Fiets is niet niets. Mocht ik nu ook nog de titel van Sportman van het Jaar krijgen, is het cirkeltje helemaal rond. Maar dat lot ligt niet in mijn handen. Mijn resultaten staan er, maar anderen moeten beslissen of die goed genoeg zijn."

Bron...
Tom bezoekt zijn petekinderen top volgende vorige

Tom bezoekt zijn petekinderen

07/11/2012

"Wat die kinderen doen is topsport, echte topsport", stelt Boonen. "Ik ben óók topsporter, maar voor mij is dat nog altijd een hobby waar ik beter van word, waar ik mijn broodwinning van maakte. Deze kinderen presteren om te kunnen stappen, te kunnen bewegen. Daar word ik heel stil en bescheiden van. Wanneer je dit ziet, leer je content te zijn met wat je hebt. Mijn bewondering is enorm. Ook voor hun ouders, die hun hele leven in teken stellen van die kids en voor het medisch personeel van Pellenberg. De strijdlust van al die mensen, hun doorzettingsvermogen... Hier gebeuren wonderbaarlijke dingen."

Bekijk de foto's...
Bron...
VRT video...
Flandrien 2012 top volgende vorige

Flandrien 2012

02/10/2012

Tom Boonen is de winnaar van de Flandrien 2012. Hij gaat in de eindstand Philippe Gilbert, Thomas De Gendt, Niels Albert en Jurgen Van Den Broeck vooraf. Na 2004 en 2005 is het de derde keer dat Tom Boonen de trofee wint. Hij volgt op de erelijst Philippe Gilbert op. De kersverse wereldkampioen won de voorbije drie jaar.

"Het is leuk en wat het nog leuker maakt, is het feit dat ik de kersverse wereldkampioen Philippe Gilbert voorafga. Dat geeft nog meer waarde aan deze trofee", reageerde Tom Boonen, nadat hij in het Zuiderpershuis van Antwerpen de Flandrien 2012 ontvangen had uit handen van premier Elio Di Rupo.

"Het is voor mij duidelijk dat dit de trofee van de regelmaat is. Ik heb meer grote koersen gewonnen dan Gilbert, die wel de allergrootste won. Deze trofee is ook een beloning voor de zware inspanningen die ik gedaan heb om na enkele moeilijke jaren terug aan de top te komen. Die terugkeer was even mooi als mijn mooiste overwinningen. In het begin van mijn profcarrière kende ik enkele topjaren. Daarna slabakte het wat. Maar de voorbije maanden ben ik in het voorseizoen opnieuw de renner van mijn beste jaren geworden."

Bron...
WK ploegentijdrit top volgende vorige

WK ploegentijdrit

16/09/2012

Omega Pharma-Quick.Step heeft de ploegentijdrit voor merkenteams gewonnen op het WK wielrennen in Valkenburg. Op de meet hadden de mannen van Patrick Lefevere 3 seconden voorsprong op het Amerikaanse BMC van Philippe Gilbert. Het Australische Orica-GreenEdge kaapte het brons weg.

Bij Omega Pharma-Quick.Step verschenen met Belgisch kampioen Tom Boonen en nationaal tijdritkampioen Kristof Vandewalle twee Belgen aan de start. Daarnaast kwamen regerend wereldkampioen tijdrijden Tony Martin, de Fransman Sylvain Chavanel, de Nederlander Niki Terpstra en de Slovaak Peter Velits in actie bij de Belgische wielerploeg.

"Ik ben heel gelukkig, want dit is geen individuele maar een ploegoverwinning. We hebben hier maanden samen naar toegeleefd : renners, verzorgers, ploegleiders,... Ik was vanochtend dan ook heel zenuwachtig", zegt de kersverse wereldkampioen.

Bron...
Triomf in Parijs-Brussel top volgende vorige

Triomf in Parijs-Brussel

08/09/2012

Tom Boonen heeft de 92ste editie van Parijs-Brussel gewonnen. De Belgische kampioen was in de spurt sneller dan Mark Renshaw en Oscar Freire. Het is Boonens eerste zege in deze najaarsklassieker.

De wedstrijd werd gekleurd door een lange ontsnapping van een vijftal dat zeven minuten kreeg en waarvan de Oostenrijker Georg Preidler en de Deen Lars Bak het het langst uitzongen. Na de hergroepering waren er nog enkele uitvalspogingen maar de traditionele massaspurt op de Houba De Strooperlaan aan het Koning Boudewijnstadion kwam er toch.

In de sprint zette Rabobank alles op alles. Bos ging en Renshaw volgde gezwind, maar Boonen remonteerde sterk en won met een halve fietslengte voorsprong.

De reactie van Tom : "Wij hebben alles op de spurt gezet. Er waren nog een paar pogingen op het einde, maar dat is bijna uitzichtloos. De spurt was wel enorm zwaar. De aankomststrook is hellend. We hadden ook wind op kop. Maar het is gelukt. Ik ben erin geslaagd om de Rabo-mannen te remonteren. Het doet deugd om ook goed te zijn in het najaar."

Bron...
World Ports Classic top volgende vorige

World Ports Classic

01/09/2012

Tom Boonen is de eerste eindwinnaar van de World Ports Classic. De Belgische kampioen had na zijn zege van vrijdag in de openingsetappe, genoeg aan een derde plaats in rit 2 om de tweedaagse op zijn naam te schrijven.

"Ik ben heel blij met deze overwinning en met deze twee dagen", reageerde Boonen. "Ik wist dat om een goed resultaat te halen, ik twee keer in de top 3 moest eindigen. Dat is gelukt. De ploeg heeft de voorbije twee dagen heel goed gepresteerd."

Bron...
Kampioen van België top volgende vorige

Kampioen van België

24/06/2012

Tom Boonen is de nieuwe nummer één van het land. Na een doorgeregend kampioenschap erfde hij de vacante driekleur van Philippe Gilbert. Symbolischer kon de wisseling van de wacht niet. Boonen kleurde niet enkel dit BK in Geel, hij maakte het nadien ook nog magistraal af in een spurt met vijf.

Boonen balde voor zijn thuispubliek de vuisten alsof hij pas opnieuw de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix had gewonnen. Winnen is opnieuw zijn vak geworden, maar toen BWB-voorzitter Tom Van Damme de nationale trui over zijn hoofd trok, was hij zichtbaar kinderlijk blij.

Dixit Tom : "Ik ben er blij mee. Ieder leven heeft zijn ups and downs. Ik heb mijn pechperiode achter de rug. Dit jaar gaat het goed. Ik moet nu proberen de vruchten te plukken van het harde werk. Nu is het herpakken naar de laatste doelen van het jaar. Ik probeer nog zoveel mogelijk te scoren. Ik ben nu halfweg het record van Tom Steels. Ik besef heel goed wat voor een prestatie dit is. Dit zijn ook wel de koersen waarin ik opgegroeid ben en die ik van nature het beste kan. Dit was echt een unieke kans. Een Belgische driekleur is in het internationale peloton nog altijd een trui met aanzien. Ik ben hier enorm blij mee."

Bron...
Mooiste zege ooit top volgende vorige

Mooiste zege ooit

08/04/2012

Tom Boonen heeft op een fenomenale manier de 110de editie van Parijs-Roubaix gewonnen. De Bom van Balen kwam na een vlucht van meer dan vijftig kilometer alleen aan. Met deze overwinning evenaart Boonen het recordaantal zeges van Roger De Vlaeminck.

Op zestig kilometer van de finish snelden Boonen en enkele andere favorieten naar een vooropliggend groepje toe. De Italianen Ballan en Pozzato reden niet door, dus trokken Boonen en ploegmaat Terpstra door. De Nederlander kon het wiel van een sterke Boonen niet volgen en de drievoudige winnaar vertrok op 52 kilometer van de eindmeet alleen richting Roubaix. Boonen kon op zijn eentje de vélodrôme in Roubaix oprijden en genoot zichtbaar van het luide gejuich en applaus van het publiek.

Tom aan het woord : "Ik kan me niet herinneren dat ik als belofte of als prof ooit zo lang alleen gereden heb. In de auto hebben ze allicht gevloekt en zich afgevraagd wat ik nu weer aan het doen was. Maar langer wachten had heus geen zin meer. Was ik in het peloton gebleven, had iedereen op mijn wiel gereden. Nu is het de mooiste dag uit mijn carrière geworden."

Bron...
Derde keer Vlaanderens Mooiste top volgende vorige

Derde keer Vlaanderens Mooiste

01/04/2012

Tom Boonen heeft zijn derde Ronde van Vlaanderen gewonnen in een zinderende finale, voor medevluchters Filippo Pozzato en Alessandro Ballan. Vlaanderens Mooiste draaide op het nieuwe parcours uit op een heuse slijtageslag na een hectisch koersverloop, met zoals voorspeld de Oude Kwaremont en de Paterberg als scherprechters. Ondermeer topfavoriet Fabian Cancellara werd uitgeschakeld na een val.

Alessando Ballan trok fors door op de laatste passage van de Oude Kwaremont maar Pozzato en Boonen beseften het gevaar. De Belgische topfavoriet had het lastig op de laatste Paterberg met de twee Italianen maar het trio trok samen de vlakke finale in met 18 seconden voorsprong voor nog 13 kilometer. De drie werkten tegen de wind in echter goed samen en streden onderling voor de zege.

In de laatste kilometers probeerde Ballan het alleen maar Boonen haalde hem tot drie keer toe terug. Ballan begon de sprint uiteindelijk op zo'n 200 meter maar een sterke Boonen haalde het voor Pozzato en Ballan. Boonen werd meteen omhelsd en gefeliciteerd door de geklopte Pozzato, een mooi gebaar.

Het is de derde zege van Boonen in de Ronde, die zo mede-recordhouder wordt naast Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman en Johan Museeuw.

Bron...
Dubbelslag voor Tom Boonen Dubbelslag voor Tom Boonen top volgende vorige

Dubbelslag voor Tom Boonen

25/03/2012

Tom Boonen mag tevreden terugkijken op de afgelopen koersweek. Na zijn zege op vrijdag in de E3 Harelbeke won hij nu ook Gent-Wevelgem. Met de grote klassiekers voor de deur mag de Omega Pharma-Quick.Step-renner met vertrouwen uitkijken naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

De komende weken krijgt hij de gelegenheid om er nog een paar hoofdstukjes bij te schrijven. Moest hij er in slagen om voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen op zijn naam te brengen, dan vat hij ook daarmee post op de eerste rij. Dit keer in het illustere gezelschap van Johan Museeuw, Achiel Buysse, Eric Leman en Fiorenzo Magni. Tenslotte is er ook nog Parijs-Roubaix. Twee weken later dreigt Tom recordhouder Roger De Vlaeminck nog eens met de nodige zenuwen op te zadelen. Plukt hij de bloemen op de legendarische Noord-Franse velodroom, dan moet ook de De Vlaeminck zijn gezelschap dulden.

Dit vindt Tom er zelf van : "Dit is heel plezant. Ik heb lang naar deze periode toegewerkt. We mogen hiervan genieten, maar ik mag niet gaan zweven. De wind zat op kop voor de sprint, dus heb ik mij bewust wat laten uitzakken, anders was het zelfmoord. Ik was niet zo fris als vrijdag, ik voelde dat ik diep moest gaan, maar ik heb mijn jump goed getimed. Als mijn conditie goed is hoef ik van niemand bang te zijn.

Mijn twee favoriete koersen moeten er nog aankomen, daar kan ik dankzij deze zeges relaxed naar toeleven en dan ben ik op mijn best. Ik heb mijn zeges al binnen. Wat er nu nog bijkomt, is netjes meegenomen. Maar het is niet omdat ik de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem gewonnen heb, dat ik de topfavoriet ben voor de Ronde van Vlaanderen. Fabian Cancellara rijdt ook heel sterk!"

Bron...

Contactgegevens

VZW Move To Improve
Sint-Maartenstraat 53
B-3770 Genoelselderen

0484/75.36.07

BE98 7340 2560 6793
KREDBEBB

BE 0808.300.505