Contact | Disclaimer | Facebook | NL | FR | EN
20 km door Brussel top volgende

20 km door Brussel

08/05/2018

Op zondag 27 mei gaan 25 collega's van de firma BENEO de sportieve uitdaging aan voor de 20 km door Brussel. Met hun deelname zullen zij 2 goede doelen ondersteunen, namelijk Xenn Crijns en Move To Improve.

Wij wensen de sportievelingen veel succes met de voorbereidingen en danken iedereen voor hun steun.

Circuskamp voor kinderen met bilaterale CP top volgende vorige

Circuskamp voor kinderen met bilaterale CP

19/04/2018

Na een succesvolle eerste editie zal er ook komende zomer een nieuw circuskamp georganiseerd worden voor kinderen met bilaterale CP. Dit kamp kadert in een onderzoeksproject dat werd opgezet vanuit een samenwerking tussen de UGent, DE KU Leuven en het Postgraduaat Pediatrische Revalidatie.

Het kamp zal doorgaan van 20 tot en met 31 augustus in RC Pulderbos in Zandhoven, telkens van maandag tot vrijdag.

Bekijk de flyer...
Bekijk de informatiebrief...
Therapiekamp voor kinderen met een hemiplegie top volgende vorige

Therapiekamp voor kinderen met een hemiplegie

03/04/2018

Van 9 tot en met 13 juli 2018 zal er in het UZ Pellenberg een zomerkamp georganiseerd worden voor kinderen met een hemiplegie. Het doel van het kamp is om de aangedane arm meer in te schakelen tijdens dagelijkse handelingen. Het kamp is toegankelijk voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Bij interesse mag je mailen naar griet.dequeker@uzleuven.be of cp-conventie@uzleuven.be.

Music For Life 2017 top volgende vorige

Music For Life 2017

21/09/2017

Ook in 2017 is de VZW Move To Improve één van de goede doelen tijdens de warmste week van Music For Life.

Wil je met je klas, werk, vrienden,... geld inzamelen voor Move To Improve, registreer je actie dan vliegensvlug op http://dewarmsteweek.stubru.be.

Officiële website...
Abdijfeesten Vlierbeek 2017 top volgende vorige

Abdijfeesten Vlierbeek 2017

19/04/2017

Ook in 2017 gaan de Abdijfeesten van Vlierbeek weer door ten voordele van de VZW Move to Improve. Onze VZW zal op zaterdag 24 juni zelf ook aanwezig zijn met een rolstoelvriendelijke GPS-schattenjacht (geocache), een CP stars move en informatiestanden van het fietsadviescentrum en van V!GO met extra aandacht voor outdoor materiaal.

Neem zeker ook een kijkje op http://www.abdijfeestenvlierbeek.be.

Officiële website...
Space To Improve top volgende vorige

Space To Improve

18/04/2016

Op zaterdag 21 mei staat Space To Improve op het programma! Dit is een sport- en speldag voor ambulante kinderen (stappers) met een motorische beperking van 5 tot en met 12 jaar die georganiseerd wordt in samenwerking met de Abdijfeesten van Vlierbeek. Dit evenement gaat door in de Abdij van Vlierbeek te Kessel-Lo.

In de voormiddag kan er gekozen worden tussen Space soccer of Ruimte versnaperingen en -spelen. In de namiddag is er de keuze tussen Reis door de ruimte en Ruimte crea.

Deelname aan de sport- en speldag kost 10 € (hierin zijn verzekering, warme maaltijd, 2 drankjes en tussendoortjes inbegrepen). Inschrijvingen zijn beperkt tot 40 kinderen. Snel zijn is dus de boodschap! Inschrijven kan enkel via http://www.sporttoimprove.be. Hier kan u ook alle info en het volledige programma vinden.

Ouders, broers en zussen kunnen gelijktijdig deelnemen aan allerlei activiteiten tijdens de Abdijfeesten. Zo is er onder andere een geocache, waarbij je met behulp van een GPS op schattenjacht gaat en de omgeving van Kessel-Lo verkent. Het volledige programma kan u vinden op http://www.abdijfeestenvlierbeek.be.

Bekijk de flyer van Abdijfeesten van Vlierbeek...
Bekijk de flyer van Space To Improve...
Officiële website Abdijfeesten van Vlierbeek...
Officiële website Sport To Improve...
Run To Improve top volgende vorige

Run To Improve

24/02/2016

Acht studenten van de eerste bachelor Handelswetenschappen aan de KU Leuven campus Brussel organiseren een Ekiden marathon. Dit is een aflossingsmarathon in teams van 6 personen. Het evenement zal doorgaan op 13 maart te Dilbeek.

Teams kunnen zich tot 6 maart online inschrijven voor 30 € per team. Teams die de dag zelf inschrijven betalen 40 € per team. Meer info is te vinden op http://runtoimprove.weebly.com.

De opbrengst gaat integraal naar de VZW Move To Improve.

Wij danken deze studenten voor hun inzet!

Officiële website...
Robotkamp voor kinderen met een hemiplegie top volgende vorige

Robotkamp voor kinderen met een hemiplegie

15/02/2016

In de zomer van 2016 vindt het vierde en vijfde zomerkamp voor kinderen met een hemiplegie plaats. Tijdens deze kampen zal er getracht worden om de arm- en handfunctie van de kinderen te verbeteren door middel van individuele therapie en vele groepsactiviteiten zoals knutselen, koken, sport en spel. Het hele kamp staat in het teken van robot Zora.

Van 4 tot en met 14 juli vindt het kamp plaats in Leuven, voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor kinderen die verder wonen, is er mogelijkheid tot overnachting.

Van 16 tot en met 26 augustus vindt het kamp plaats in Antwerpen, voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Bekijk de foto's van een vorig kamp

Bekijk de flyer...
Move 4 Nature top volgende vorige

Move 4 Nature

04/02/2016

De leerlingen van het vierde jaar Ondernemen en IT van de WICO-campus Sint-Maria Neerpelt werken aan een Jieha!-project (Jong Initiatief voor Eerlijke Handel) waarbij ze hun eigen onderneming "Move 4 Nature" opstarten. Dit Jieha!-project gebeurt in samenwerking met Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen). Hun doel is om duurzaam te ondernemen. Heel het jaar door organiseren zij verkoopmomenten van eco/bio-, fairtrade- en streekprodukten. De opbrengst gaat naar 2 goede doelen : de VZW Natuurhulpcentrum en de VZW Move To Improve.

Wij wensen deze leerlingen veel succes met hun project!

Bekijk de flyer...
Officiële website...
Music For Life 2015 top volgende vorige

Music For Life 2015

18/12/2015

Ook dit jaar is Move To Improve geregistreerd als erkend doel voor Music For Life van Studio Brussel!

Meer info vind je op de website van De Warmste Week.

Een overzicht van de acties :

1. Fitnesscentrum Venice Beach uit Gent steunt de VZW Move To Improve. Your sweat means cash, kom tussen maandag 23 november en donderdag 24 december je kilometers bewijzen. Per bewogen kilometer doneert Venice Beach 0,50 € (lopen, fietsen, steppen, Venice rumble, midwinternachtrun). Alvast bedankt voor dit fantastische initiatief.

Music For Life 2015

2. Vrije Basisschool De Twijg uit de Ursulinenstraat 1 te Wijgmaal start op vrijdag 11 december met de actie De Twijg verwarmt. Eén van de goede doelen van deze Music For Life actie is ook hier de VZW Move To Improve. Op vrijdag 11 december kan je er tussen 15u00 en 19u00 iets komen eten of drinken. Er worden ook kleine knutselwerkjes en wat lekkers te koop aangeboden. Natuurlijk mag ook het aanvragen van plaatjes niet ontbreken. De actie loopt verder tot vrijdag 18 december.

3. De jeugddienst van de stad Bredene organiseert verschillende acties :

- Quiz For Life : op maandag 21 december tussen 19u00 en 23u00 wordt een quiz georganiseerd in POC De Caproen (Breendonklaan 2A te Bredene) voor maximaal 30 ploegen van 4 personen. Deelname aan de quiz kost 20 € per ploeg. De organisatie van dit evenement gebeurt in samenwerking met de jeugdvereniging Bizarre Sjarelkot. Inschrijven kan via de jeugddienst van de stad Bredene.
- Film For Life : op dinsdag 22 december tussen 15u00 en 17u00 wordt in het Meeting- en Eventcenter Staf Versluys (Kapelstraat 76 te Bredene) de film "Minions" vertoond. Tickets kosten 3 €.
- Snoep For Life : tijdens de speelhappening en voor aanvang van de kerstmusical "Skjoetsj" op zaterdag 12 en zondag 13 december in het Meeting- en Eventcenter Staf Versluys (Kapelstraat 76 te Bredene) zullen er snoepzakjes verkocht worden.

Bedankt voor de talrijke initiatieven!

4. Op woensdag 16 december staan de cyclinglessen in Fitality Club Aartselaar (Kontichsesteenweg 73 te Aartselaar) in het teken van Fitality For Life. Voor het kleine bedrag van 8 € maken ze je helemaal warm voor de VZW Move To Improve. Er zal zelfs een extra les doorgaan om 19u00. Inschrijven doe je aan de balie van Fitality Club Aartselaar. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt! Daarnaast is er ook een verkoop van drankjes en healthy snacks en staat er een Fitality spaarpot. De actie loopt tot woensdag 23 december. Bedankt voor dit initiatief!

5. De spelers van ex-zaalvoetbalploeg De Mopsers staan zondag 20 december van 14u00 tot 18u00 op de kerstmarkt op het Kerkplein te Melsele. Ze kiezen dit jaar de VZW Move To Improve als goede doel. De reden geven ze zelf : "Dit jaar hebben we voor de VZW Move To Improve gekozen omdat we in onze vriendenkring ook iemand hebben wiens zoontje deels verlamd is en al jaren door deze organisatie perfect geholpen wordt. Wij verkopen voor Kobe en de VZW Move To Improve dus op zondag 20 december het streekbier Sinpalsken en allerlei gefrituurde hapjes op de kerstmarkt te Melsele". Bedankt voor het initiatief en allen daarheen!

Officiële website...
Just Frit burger top volgende vorige

Just Frit burger

09/12/2015

Frituur Just Frit uit Tremelo steunt de VZW Move To Improve door een jaar lang 0,10 € te schenken voor elke verkochte Just Frit burger. De actie start op donderdag 17 december.

Hartelijk dank voor dit mooie en lekkere initiatief!

Facebookpagina...
Fluo hesjes top volgende vorige

Fluo hesjes

02/12/2015

Vanaf heden verkoopt de VZW Move To Improve fluo hesjes. De hesjes zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, maten en kleuren en zijn voorzien van de handtekening van Tom Boonen. De prijs bedraagt 10 € per stuk voor de volwassen maten. Voor de kindermaten betaalt u 10 € per stuk of 15 € per 2 stuks. U kan deze verkrijgen in het UZ Pellenberg bij Sofie De Backer (secretariaat CP) en Katrien Fagard (klinisch bewegingslabo) of bestellen via info@movetoimprove.be. Graag willen we Tom Boonen bedanken voor zijn medewerking.

Bet For Life top volgende vorige

Bet For Life

16/11/2015

Wilt u samen met de spelertjes van OHL U8 het goede doel steunen via Music For Life 2015?

Doe dan mee aan Bet For Life en steun zo de VZW Move To Improve.

Hoe deelnemen :

- Schrijf u in vóór vrijdagavond 13 november 23u59 via deze link.
- Volg de updates, scores en tussenstand via de Facebookpagina.
- Win de fel begeerde verrassingsprijs net voor kerst.

Bedankt voor uw gulheid en succes met de pronostiek!

Vanwege het voltallige OHL U8 groen-team.

Bekijk het promofilmpje...
Boonen & Friends 2015 top volgende vorige

Boonen & Friends 2015

04/11/2015

Dit jaar herneemt de unieke cyclocross voor wegrenners op zaterdag 28 november aan het Zilvermeer te Mol.

De opbrengst van de liefdadigheidscross gaat dit jaar naar 2 goede doelen: de VZW Move To Improve en de VZW Bijs die zich inzet om 9 jongeren, met een verstandelijke en/of motorische beperking, vaak met een medische problematiek, dag en nacht op te vangen in een huis door een vast team van vertrouwde begeleiders.

Officiële website...
Move To Improve benefiet top volgende vorige

Move To Improve benefiet

20/08/2015

Voor het vijfde jaar op rij wordt er in Koksijde een benefiet voor de VZW Move To Improve georganiseerd.

Op zaterdag 21 november kan je in het casino van Koksijde terecht voor stoofvlees met frieten of paling in 't groen. Er worden tevens truitjes van bekende voetballers en wielrenners geveild alsook een fiets van Etixx-Quick Step.

Allen hartelijk welkom!

Bekijk de flyer...
Abdijfeesten Vlierbeek 2015 top volgende vorige

Abdijfeesten Vlierbeek 2015

26/05/2015

Ook dit jaar werd de VZW Move To Improve uitgekozen als goed doel door de organisatie van de Abdijfeesten van Vlierbeek. Het belooft een mooi weekend te worden met een gevarieerd programma. Kom zeker een kijkje nemen tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juni in taverne In Den Rozenkrans aan de Abdij van Vlierbeek.

Officiële website...
CP-voetbalploeg top volgende vorige

CP-voetbalploeg

11/03/2015

Sinds januari 2015 is er in Limburg een voetbalploeg gestart voor kinderen met CP en kinderen met een fysieke beperking. De vraag kwam er vooral omdat er nood was aan een sportieve activiteit voor kinderen die mentaal wel meekunnen in het reguliere aanbod, maar fysiek wat zwakker zijn door een beperking (DCD, CP, gevolgen van ziekte, spina bifida).

Dit initiatief wordt mede ondersteund door de communitywerking van KRC Genk.

- Leeftijd : vanaf 5-6 jaar
- Plaats : de terreinen van KFC Helson, Sportstraat, 3530 Helchteren
- Tijd : de trainingen gaan door op zaterdag van 14u00 tot 15u00
- Contact : benny.coninx@telenet.be of maarten.thonissen@hotmail.com

Bekijk de flyer...
Bekijk de foto's...
Bekijk het promofilmpje...
Kinderkerstkoor de Kobe-Lientjes top volgende vorige

Kinderkerstkoor de Kobe-Lientjes

18/12/2014

In voorbereiding op hun kerstconcert verkochten de Kobe-Lientjes op zaterdag 18 oktober, vrijdag 14 november en vrijdag 5 december truffels en bier- of wijnmanden in het UZ Pellenberg ten voordele van de VZW Move To Improve.

Het kerstconcert zal doorgaan op zaterdag 20 december in de parochiezaal van Winksele-Delle. Het namiddagconcert start om 14u00, het avondconcert om 18u30. Meer info is te vinden op http://www.kobe-lientjes.com.

Bekijk de foto's...
Officiële website...
Tokyo Boys top volgende vorige

Tokyo Boys

10/10/2014

Kriekel Cycling Team en theathergezelschap Jimmenas organiseren op dinsdag 18 november een benefiet ten voordele van de VZW Move To Improve. Het gaat om een avond met lekker eten en topamusement met de voorstelling Tokyo Boys.

Officiële website...
Music For Life 2014 top volgende vorige

Music For Life 2014

29/09/2014

Van 18 tot en met 24 december maakt Studio Brussel er samen met de luisteraars opnieuw "De Warmste Week" van. Ook dit jaar is de VZW Move To Improve geregistreerd als één van de goede doelen. Wil jij met je klas, jeugdbeweging, werk,... de VZW Move To Improve steunen, registreer je actie dan via de website van Music For Life.

Beluister het geluidsfragment
Officiële website...
Tour 2014 - Vive le Vélo top volgende vorige

Tour 2014 - Vive le Vélo

05/07/2014

Dagelijks maak je kans op een gesigneerd wielertruitje en een setje "Flandriens"-rennertjes.

Een SMS met als boodschap Vive le Vélo naar 4666 (1 € per bericht) volstaat als deelname. Op zondag 27 juli wordt uit de SMS'ers één kanshebber geloot voor de befaamde tourtafel. Per SMS gaat 1 € naar de VZW Move To Improve. Ook Belgacom, Mobistar, Telenet, Ring Ring en Base hebben aangekondigd dat ze hun opbrengst voor de SMS'jes volledig zullen doorstorten naar de VZW Move To Improve.

Daarenboven zal de tourtafel door onze peter Tom Boonen persoonlijk afgeleverd worden bij de winnaar thuis. Een reden te meer om deel te nemen!

Wij danken zowel Sporza als Tom enorm voor dit mooie initiatief.

Bekijk het promofilmpje...
Bekijk het wedstrijdreglement...
top volgende vorige

Van Bordeaux naar Parijs

09/05/2014

3 vrienden uit Bellegem treden in de voetsporen van het programma Wauters vs. Waes. Het plan was om begin augustus te fietsen van Bordeaux naar Parijs. De opbrengst zou naar de VZW Move To Improve gaan. Wegens blessureleed dienden zij hun tocht jammer genoeg uit te stellen tot een nader te bepalen datum. Wij duimen alvast mee voor een spoedig herstel

Focus & WTV video...
Abdijfeesten Vlierbeek 2014 top volgende vorige

Abdijfeesten Vlierbeek 2014

08/05/2014

Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 mei gaan opnieuw de Abdijfeesten Vlierbeek door in taverne In Den Rozenkrans aan de abdij van Vlierbeek, ten voordele van de VZW Move To Improve.

Bekijk de foto's...
Bekijk de flyer...
Oekene4Charity top volgende vorige

Oekene4Charity

01/04/2014

Op donderdag 1 mei organiseert Oekene4Charity een grote benefietactie ten voordele van de VZW Move To Improve.

Bekijk de flyer...
Lotte top volgende vorige

Lotte

23/12/2013

Op maandag 23 december kreeg Wout er een zusje bij. Lotte is haar naam. De ouders van Wout en Lotte, Els en Tony, besloten om de VZW Move To Improve als cadeautip te vermelden op het geboortekaartje.

We zijn de ouders hiervoor dankbaar en wensen het hele gezin een mooie toekomst toe!

Music For Life 2013 top volgende vorige

Music For Life 2013

15/10/2013

Move To Improve werd geregistreerd als erkend doel voor Music For Life van Studio Brussel!

Door deze registratie kan je tijdens Music For Life je favoriete plaat aanvragen ten voordele van Move To Improve. Zie je het groter? Laat dan je inspiratie de vrije loop en organiseer een actie ten voordele van Move To Improve!

Meer info vind je op http://musicforlife.stubru.be.

Een chronologisch overzicht van de acties :

1. Vanaf maandag 2 december worden de Move To Improve drinkbussen verkocht aan 5 € per stuk. Men kan deze bekomen bij Sofie De Backer (secretariaat CP) en Katrien Fagard (ganglabo) of bestellen via info@movetoimprove.be. Graag willen we Marieke Vervoort bedanken voor haar medewerking.

Music For Life 2013

2. Op zaterdag 7 december wordt Glide4Life georganiseerd op de skipiste Alpen te Wilrijk.

3. Op zondag 8 december kunnen kinderen tussen 5 en 12 zich komen uitleven op de Kids Party in Perron M te Mechelen. Deze organisatie is volledig rolstoeltoegankelijk. Tussen 14u en 18u kan er gedanst worden, is er randanimatie voorzien en zal er een initatie dans/rolstoeldans gegeven worden. Ouders kunnen er terecht voor een hapje en een drankje.

4. Tevens op zondag 8 december vindt het ontbijt Kobe Moves To Improve plaats in de voetbalclub Waasland-Beveren.

5. Op zaterdag 14 december vindt in café Ambiorix (op de Oude Markt te Leuven) Groove To Improve plaats. Allen daarheen!

Met dank aan onze sponsors :

Music For Life 2013Music For LifeMusic For LifeMusic For Life
Officiële website...
Boonen & Friends 2013 top volgende vorige

Boonen & Friends 2013

09/10/2013

Dit jaar viert de Boonen & Friends Charity Cyclocross haar lustrum. Ook dit jaar zullen vele grote namen uit het wielerpeloton strijden voor de eer en tonen dat ze ook hun mannetje kunnen staan in het veld. De vijfde editie van deze unieke wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 30 november aan het Zilvermeer te Mol.

Meer info is te vinden op http://www.zuidkempensepijl.be.

Officiële website...
Dodentocht top volgende vorige

Dodentocht

18/07/2013

Op vrijdag 9 augustus gaan wij met 4 collega's van E210 (weekhospitaal kinderen Pellenberg) meestappen met de Dodentocht. Als extra motivatie om aan de meet te komen, willen wij graag geld inzamelen voor een reuze reünie voor alle kinderen die ooit gerevalideerd hebben op onze afdeling. Omdat het leuk is dat ze elkaar allemaal nog eens terugzien. Hiervoor zoeken wij nog sponsors en daarvoor hebben we jullie hulp nodig.

Wil je graag een bijdrage leveren, zodat wij die geweldige reünie kunnen organiseren, dan kan je terecht op onze eenheid (rode pijl, verdieping 0). De giften kunnen ook gestort worden op het rekeningnummer : BE42 9796 5103 0154 (vriendenkring eenheid 210) met vermelding 'Sponsoring Dodentocht 2013'.

Vele kinderen zullen u dankbaar zijn!

Sportieve groeten,

Sarah Kerr, Steffi De Weerdt, Lucy De Cat en Ria Boyen.

Kinderspeelnamiddag top volgende vorige

Kinderspeelnamiddag

06/06/2013

Op vrijdag 30 augustus wordt er een kinderspeelnamiddag georganiseerd te Steenhuffel (Londerzeel). Deze dag zit vol van verrassingen en activiteiten op maat van kinderen en jongeren met en zonder een fysieke beperking.

Deze dag zal begeleid worden door para-olympisch goud winnares Marieke Vervoort. De activiteiten gaan door op domein Diepensteyn te Steenhuffel en starten om 11u. Het einde is voorzien omstreeks 17u met de aankomst van de deelnemers aan de Move To Improve Wielertour.

De inkom is gratis. Gelieve wel je deelname even te bevestigen via info@movetoimprove.be. Wij hopen jullie te mogen verwelkomen op deze fantastische namiddag.

Bekijk de flyer...
Wielertour 2013 top volgende vorige

Wielertour 2013

05/06/2013

Vier dagen fietsen door enkele van de mooiste stukjes van ons land, professioneel begeleid als een echte wielerprof. Dit in een stimulerende omgeving van ex-wielrenners, ondernemers en enthousiaste fietstoeristen én dat alles voor de VZW Move To Improve.

Dat is wat Jan Van Nueten en Jeroen Lerouge aanbieden in hun Wielertour van 28 tot 31 augustus 2013. De peter en meter van dit evenement zijn Tom Boonen en Marieke Vervoort. Ook tal van ex-beroepsrenners en BV's hebben hun steun bevestigd. Zo zal onder andere Vlaams minister-president Kris Peeters één rit meefietsen en zal Marc Herremans aanwezig zijn bij de aankomst in Lanaken.

Lees het volledige artikel...
Officiële website...
Tompostella top volgende vorige

Tompostella

18/03/2013

Tom Dossche fietst van Gent naar Santiago de Compostella, een tocht van meer dan 2000 km. Op vrijdag 31 mei wordt het startschot gegeven aan de Sint-Jacobskerk te Gent en 27 dagen later is de aankomst voorzien in Santiago de Compostella.

Aan deze fietstocht wordt een sponsoring gekoppeld ten voordele van de VZW Move To Improve.

U kan het reisavontuur van Tom volgen op http://www.tompostella.com.

Wij wensen Tom alvast heel veel succes.

Bekijk de flyer...
Officiële website...
Wheel To Share 2013 top volgende vorige

Wheel To Share 2013

14/03/2013

Na de succesvolle editie van vorig jaar, zal op zondag 30 juni de 2de editie van Wheel To Share plaatsvinden.

We wheelen (met rolwagen of orthopedische fiets) en wandelen van Pellenberg naar centrum Leuven. Om 12u wordt er verzameld aan het Kerkplein in Pellenberg, waar het startschot zal worden gegeven. Bij aankomst op de Grote Markt van Leuven worden de kinderen beloond met optredens van onder andere Mark Thijsmans en Jo Hens, Zumba Nick en de gloednieuwe ketnetwrapster Sien Wynants. Bartel Van Riet is stappende supporter.

Info en inschrijvingen via wheeltoshare@gmail.com.

Bekijk de flyer...
Duatlon te Geel top volgende vorige

Duatlon te Geel

04/03/2013

Vier leerlingen van het Koninklijk Atheneum te Geel (Daan Maes, Toon Van Doninck, Laurens Verluyten en Stef Eyckmans) organiseren voor hun eindwerk een duatlon ten voordele van de VZW Move To Improve.

De duatlon bedraagt 5,6 km lopen, 18,8 km fietsen en 2,8 km lopen. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 16 maart in de Ganzenstraat te Geel, bij de voetbalterreinen van FC Vinus. Info en inschrijven via http://www.dtls.moonfruit.com.

Bekijk de flyer...
Officiële website...
Sportifun top volgende vorige

Sportifun

11/11/2012

Sport is emotie, sport brengt wekelijks vele mensen samen. De liefde voor sport bracht ook de bedenkers van Sportifun samen. Als sporter kennen ze de gedrevenheid, de vastberadenheid, het werken naar een doel. Er kwam een idee, er kwam een beeld over hoe het er volgens hen perfect zou uitzien, wat resulteerde in het project Sportifun.

Met trots ondersteunt Sportifun ook een goed doel, namelijk de VZW Move To Improve. Ze houden hiervoor een veiling van getekende shirts van bekende sporters.

Officiële website...
Move To Improve benefiet top volgende vorige

Move To Improve benefiet

18/09/2012

Op vrijdag 12 oktober wordt er een benefietavond georganiseerd in het casino van Koksijde. De formule is net als vorig jaar stoofvlees met friet of paling in 't groen aan 25 € per persoon. Voor 10 € kan je komen feesten vanaf 22u00.

Reserveren kan via Stefaan Vermast (stefaan.vermast@telenet.be) met vermelding van naam en keuze van de maaltijd.

De opbrengst wordt integraal geschonken aan de VZW Move To Improve.

Bekijk de flyer...
Boonen & Friends 2012 top volgende vorige

Boonen & Friends 2012

03/07/2012

Na de succesvolle edities van de afgelopen jaren zal op zaterdag 1 december de vierde editie van deze cyclocross voor wegrenners plaatsvinden.

Plaats van de afspraak is ook deze keer weer het Provinciaal Domein Zilvermeer te Mol.

Officiële website...
Wheel To Share 2012 top volgende vorige

Wheel To Share 2012

25/05/2012

Op zondag 1 juli wordt een jaarlijkse rolstoeltocht georganiseerd ten voordele van VZW Move To Improve.

Het doel van dit event is jongeren met een motorische beperking centraal te plaatsen. Er zal worden geprobeerd om met minimum 100 jongeren in rolstoel, elk met begeleider, van campus Pellenberg naar Leuven centrum te "wheelen".

Onderweg wordt animatie voorzien en als afsluiter is er een optreden op de Grote Markt met onder andere Jelle Cleymans om de deelnemers te belonen voor hun inzet.

Bekijk de flyer...
Met Léon naar Santiago de Compostella top volgende vorige

Met Léon naar Santiago de Compostella

10/03/2012

Als 68-jarige wens ik, Roger Charlier, een oude droom waar te maken aangezien ik als gepensioneerde er nu de tijd voor heb.

Met mijn ezel Léon ga ik stappen van Overijse naar Santiago de Compostella, een tocht van +/- 2450 km. Léon zal gedurende 111 dagen mijn gezelschap zijn en de bagage dragen. Ik voorzie te vertrekken rond 10 maart.

Ik wil aan deze tocht een sponsoring koppelen ten voordele van de VZW Move To Improve, een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuromotorische (bewegings)problemen. De VZW heeft zijn werking verbonden aan het Orthopedisch Kinderziekenhuis en de Onderzoeksafdeling van het UZ Pellenberg, onder leiding van Prof. Dr. Guy Molenaers. Peter van de VZW is Tom Boonen, die bij een bezoek aan deze kinderafdeling danig onder de indruk kwam van het harde werken van de patiëntjes tijdens hun wekenlange revalidatie.

Tijdens de revalidatie van mijn kleinzoon op deze kinderafdeling, heb ik ingezien dat sociaal contact tussen deze kinderen heel erg belangrijk is. Ze vinden steun bij elkaar tijdens een ziekenhuisopname die zwaar en beproevend is.

In overleg met de betrokken dienst van het ziekenhuis, werd besloten dat met het ingezamelde geld een audiovisueel systeem zal aangekocht worden, om het sociaal contact onder de kinderen te bevorderen tijdens hun wekenlange revalidatie in het ziekenhuis.

Familie, vrienden en al wie geïnteresseerd is in het project, kunnen stapdagen kopen om het audiovisueel systeem mee te financieren. Elk bedrag is welkom en vanaf 40 € fiscaal aftrekbaar.

De giften kunnen gestort worden op het rekeningnummer :

BE98 7340 2560 6793
KREDBEBB

VZW Move To Improve
Sint-Maartenstraat 53
B-3770 Genoelselderen

Vermelding : MET LÉON NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELLA

Bekijk de foto's...
Weblog...
top volgende vorige

Loranne

11/10/2011

Op dinsdag 11 oktober werd Loranne geboren. Zij is het 3de kindje van Bart Denys en Patricia Van De Walle (collega van het laboratorium voor klinische bewegingsanalyse te UZ Pellenberg). Op het geboortekaartje van Loranne stond onderstaande tekst :

Onze kindjes hebben alles wat hun hartje begeert. Daarom nodigen we iedereen die vrijblijvend iets wil geven voor de geboorte van Loranne uit dit te schenken als gift ten voordele van de VZW Move To Improve.

Wij zijn de ouders hier heel dankbaar voor en wensen Loranne een schitterende toekomst toe!

top volgende vorige

Benefietavond m2i-tour

08/10/2011

Op zaterdag 8 oktober wordt er een benefietavond georganiseerd in het casino van Koksijde door de mensen van de m2i-tour. Deze avond is de afsluiter van het project m2i waarvoor 21 fietsers ettelijke Alpentoppen tussen Genève en Nice overwonnen om geld in te zamelen voor de VZW Move To Improve. Met het ingezamelde geld worden kinetec apparaten aangekocht om de revalidatie van kinderen te ondersteunen.

Voor 20 € per persoon wordt stoofvlees met friet (Slagerij Dierendonck) of paling in 't groen met friet (Mare Nostrum) geserveerd. Voor 10 € kan je komen feesten vanaf 22u00.

Wij nodigen iedereen uit om op deze avond langs te komen en zo nog een bijdrage te leveren aan deze actie. Reservatie en kaarten via Stefaan Vermast (stefaan.vermast@telenet.be) of via de balie van het casino van Koksijde.

Tour 2010 - Vive le Vélo top volgende vorige

Tour 2010 - Vive le Vélo

27/07/2010

De tafel waaraan Lieven Van Gils tijdens de Tour gasten ontving, werd net zoals vorig jaar geveild voor het goede doel. De opbrengst van dit jaar is 50264 € en gaat naar de VZW Move To Improve. Tal van renners en ploegleiders zetten hun handtekening tijdens de Tour.

Zo werd de tafel onder meer gesigneerd door Fabian Cancellara, Alessandro Petacchi, Erik Zabel, Robbie McEwen, Sylvain Chavanel, Mark Cavendish, Thor Hushovd, Aleksandr Vinokoerov, Bjarne Riis, Andy Schleck, Jurgen Van den Broeck en natuurlijk ook Alberto Contador.

Net als vorig jaar is de tafel een ontwerp van tafelmaker Jean-Marie Waelkens uit Deinze.

Bron...
Gino op de Mont Ventoux top vorige

Gino op de Mont Ventoux

22/06/2010

Wat voor Gino begon als een onrealiseerbare droom is geëindigd op de top van de Mont Ventoux.

Bekijk de foto's...
Lees de brief van Gino...

Contactgegevens

VZW Move To Improve
Sint-Maartenstraat 53
B-3770 Genoelselderen

0484/75.36.07

BE98 7340 2560 6793
KREDBEBB

BE 0808.300.505