Contact | Disclaimer | Facebook | NL | FR | EN
Kerstquiz top volgende

Kerstquiz

30/12/2017

Eind december werd er door de West-Vlaamse Politieschool een kerstquiz georganiseerd ten voordele van de VZW Move To Improve. De deelnemers werden warm gemaakt om zoveel mogelijk te consumeren voor het goede doel. Intussen is de opbrengst bekend en mochten wij 605 € ontvangen.

Wij zijn zeer dankbaar voor jullie inzet en steun!

Dodentocht 2017 Dodentocht 2017 top volgende vorige

Dodentocht 2017

15/12/2017

Op vrijdag 15 december kwam Elena, samen met haar ouders en oma, naar het UZ Pellenberg. Zij stapten op vrijdag 11 augustus de Dodentocht in en rond Bornem en lieten zich hierbij sponsoren. Zo konden zij een cheque overhandigen van maar liefst 3530 €.

Dikke dankjewel voor deze inspanningen!

Pensioenfeest dhr. Noël Essers Pensioenfeest dhr. Noël Essers top volgende vorige

Pensioenfeest dhr. Noël Essers

08/10/2017

Op vrijdag 29 september heeft dhr. Noël Essers officieel afscheid genomen als bestuurder van het transportbedrijf Essers. De genodigden van het feest werden gevraagd om een gift te storten aan de VZW Move To Improve. Zo mochten we een totaalbedrag van 22515 € ontvangen, waarvoor onze grote dank.

We wensen dhr. Noël Essers een mooi pensioen toe!

University Trail top volgende vorige

University Trail

06/10/2017

Op vrijdag 6 oktober vond de eerste editie van de KU Leuven University Trail plaats. Dit beweegevent met wandel- en loopparcours werd exclusief voor KU Leuven-personeelsleden georganiseerd en ging door op de Campus Arenberg te Heverlee. Met 2000 deelnemers werd het een zeer geslaagde namiddag vol fun, beweging en gezellig samenzijn.

De opbrengst van 12000 € werd geschonken aan het Fonds Move To Improve. Dankjewel voor de prachtige organisatie van dit event!

Bekijk de foto's...
Bekijk het filmpje...
Verjaardagsfeest ten voordele van Move To Improve Verjaardagsfeest ten voordele van Move To Improve top volgende vorige

Verjaardagsfeest ten voordele van Move To Improve

11/09/2017

Op 10 september vond het verjaardagsfeest van mevrouw Gydé-Valgaeren plaats. Zij mocht 70 kaarsjes uitblazen. In plaats van geschenken vroeg zij om een gift te doen voor de VZW Move To Improve. Via haar kleinzoon, die in 2016 geopereerd werd in het UZ Pellenberg, kwam zij in contact met onze VZW.

In totaal mochten wij 1925 € ontvangen, waarvoor onze grote dank!

Music For Life 2016 top volgende vorige

Music For Life 2016

04/04/2017

Voor het vierde jaar op rij werd de VZW Move To Improve geselecteerd als goed doel bij de Music For Life actie van Studio Brussel. Er werden talrijke acties opgezet ten voordele van onze VZW.

Zo werkte men in VBS De Bolster een hele week rond kinderen met een beperking. De klas van Lina kwam de cheque met de centjes die ze met de Ketnet Koekenbak bijeenbrachten zelf afgeven.

Een dikke dank je wel aan de kinderen en alle andere mensen die acties georganiseerd hebben!

Space To Improve top volgende vorige

Space To Improve

02/06/2016

Op 21 mei vond Space To Improve plaats. Onder een stralende blauwe hemel konden de kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten zoals CP-voetbal, cupcakes versieren, ruimtebrochettes maken, reis door de ruimte,... Het hoogtepunt van de dag kwam er bij de lancering van de raketten. Niet alleen de kinderen beleefden veel plezier, maar ook ouders leefden zich uit en voelden zich weer even kind.

Bedankt aan de organisatoren van de Abdijfeesten van Vlierbeek om deze schitterende dag mogelijk te maken.

Bekijk de foto's...
Move 4 Nature top volgende vorige

Move 4 Nature

01/06/2016

Op 31 mei werd het Jieha!-project voorgesteld van de leerlingen van het vierde jaar Ondernemen en IT van de WICO-campus Sint-Maria Neerpelt. Met hun onderneming "Move 4 Nature" organiseerden zij het hele schooljaar verschillende verkoopmomenten. De opbrengst werd verdeeld over 2 goede doelen : de VZW Natuurhulpcentrum en de VZW Move To Improve. Beide VZW's mochten een cheque van 250 € in ontvangst nemen.

Een dikke proficiat aan de leerlingen en heel erg bedankt!

Officiële website...
Music For Life 2015 top volgende vorige

Music For Life 2015

18/05/2016

Ook in 2015 werd de VZW Move To Improve geselecteerd als goed doel bij de Music For Life actie van Studio Brussel. Er werden talrijke acties opgezet ten voordele van onze VZW. Dankzij deze acties mochten wij in totaal het zeer mooie bedrag van 5333,45 € ontvangen.

Wij danken alle initiatiefnemers, deelnemers en sponsors voor hun inzet en steun!

Boonen & Friends 2015 top volgende vorige

Boonen & Friends 2015

01/12/2015

Zaterdag 28 november vond de 6de editie van de Boonen & Friends Charity Cyclocross plaats aan het Zilvermeer in Mol. Sean De Bie was de snelste van een indrukwekkend deelnemersveld met onder andere André Greipel, Marcel Kittel, Niki Terpstra, Tiesj Benoot, Michał Kwiatkowski, Stig Broeckx, Jurgen Van den Broeck en Yves Lampaert. De tweede plaats ging naar Maarten Wynants en Pieter Vanspeybrouck vervolledigde het podium. Tom Boonen reed zelf niet mee maar gaf wel het startschot.

De kampioenencross kwam op naam van Geert Wellens. Kevin Hulsmans werd tweede, Nico Verhoeven derde.

De opbrengst gaat naar de VZW Move To Improve en de VZW Bijs.

Bedankt aan de organisatoren, deelnemers, vrijwilligers, sponsors en alle supporters om er een fantastische dag van te maken.

Bekijk de foto's...
Bekijk het filmpje...
Officiële website...
Michiel rijdt naar de Noordkaap top volgende vorige

Michiel rijdt naar de Noordkaap

14/08/2015

Op woensdag 15 juli vertrok Michiel Beckers al fietsend naar de Noordkaap. 27 dagen later arriveerde hij er na een niet steeds even makkelijke tocht. Een super prestatie!

Michiel liet zich tijdens zijn tocht sponsoren. De opbrengst ging naar de VZW Move To Improve. Dank je wel Michiel!

Je kan een verslag van zijn avontuur terugvinden op http://www.facebook.com/michielrijdtnaardenoordkaap.

Weblog...
top volgende vorige

Hotdogverkoop

20/07/2015

22 leerlingen van het Heilige-Drievuldigheidscollege in Leuven (3W3 + E5) zamelden met allerlei kleine acties en een grote hotdogverkoop op school een mooi bedrag bij elkaar dat ze graag schenken aan de VZW Move To Improve.

Hartelijk dank!

Respiro cyclingmarathon top volgende vorige

Respiro cyclingmarathon

22/12/2014

Op zaterdag 29 november werd er een cyclingmarathon georganiseerd in Rotselaar door sport- en gezondheidscentrum Respiro. Deze actie werd georganiseerd in het kader van Music For Life ten voordele van de VZW Move To Improve. Nog tot en met 24 december 2014 kan je een vrije gift schenken in de spaarpot aan de receptie. Of drink er een gezond fruitsapje, want Respiro schenkt ook nog per verkocht sapje 0,50 € aan Music For Life ten voordele van onze VZW.

Wij danken de organisatoren voor dit superleuke initiatief.

Bekijk de foto's...
Music For Life 2013 top volgende vorige

Music For Life 2013

13/03/2014

Music For Life 2013, de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel, was een gigantisch succes. Er werden maar liefst 732 goede doelen geselecteerd, waaronder ook de VZW Move To Improve. Talrijke acties werden er in de maand december op poten gezet ten voordele van onze VZW. Al deze acties samen brachten maar liefst het fantastische bedrag van 38716,75 € op!

Bedankt aan de initiatiefnemers van de leuke acties, de sponsors, de deelnemers, de mensen die plaatjes aangevraagd hebben...

Hier kan je enkele sfeerfragmenten bekijken/beluisteren :

Bekijk het filmpje van Glide4Life...
Bekijk het filmpje van Kobe Moves To Improve...
Beluister het geluidsfragment van Kobe Moves To Improve...
Kinderkoor de Kobe-Lientjes zingt voor Move To Improve top volgende vorige

Kinderkoor de Kobe-Lientjes zingt voor Move To Improve

15/01/2014

De Kobe-Lientjes is een kinderkoor van eerste communicanten en vormsel kinderen van de gemeentes Veltem, Beisem, Buken en Winksele-Delle. Reeds 9 jaar richten zij rond Kerstmis een benefietconcert in ten voordele van een goed doel. Op zaterdag 21 december zongen zij in de parochiezaal van Winksele-Delle ten voordele van Move To Improve.

Op woensdag 15 januari kwamen een aantal kinderen een cheque van maar liefst 5000 € overhandigen in het UZ Pellenberg.

Heel veel dank hiervoor!

Bekijk de foto's...
Drinkbussenverkoop Pellenberg top volgende vorige

Drinkbussenverkoop Pellenberg

10/12/2013

Op dinsdag 10 december lanceerden rolstoelatlete Marieke Vervoort en minister Muyters de drinkbussenverkoop ten voordele van de VZW Move To Improve in het UZ Pellenberg. In de cafetaria werd een verkoopstand ingericht. Voor 5 € kreeg men een drinkbus die gesigneerd werd door zowel Marieke als Muyters. Deze verkoop kaderde in de Music For Life actie van Studio Brussel. Wegens het enorme succes, werd er besloten om de verkoop in 2014 nog verder te zetten.

Bekijk de foto's...
Boonen & Friends 2013 top volgende vorige

Boonen & Friends 2013

30/11/2013

De Boonen & Friends Charity Cyclocross lokte zaterdag 30 november honderden wielerfans naar het witte zandstrand in Mol. Jong en oud konden genieten van heel wat bekenden uit de wielerwereld en BV-land.

In de juniorenwedstrijd kroonde thuisrijder Yannick Peeters zich voor de derde keer op rij tot provinciaal (Antwerps) kampioen. De Mollenaar haalde het van Stijn Caluwé en Thijs Aerts.

De kampioenencross was een half uur durende cross met heel wat oud wielerkampioenen, bekende wegrenners en BV's. Onder meer Johan Museeuw, Paul Herygers, Marc Wauters, Joël Smets, acteur Jef De Smedt en TV-kok Jeroen Meus namen deel. De winnaar was Arne Daelmans.

De Boonen & Friends Charity Cyclocross was het toppunt van de dag. Er namen maar liefst 41 renners deel. Veldrijder Zdeněk Štybar mocht pas een minuut na de andere deelnemers starten. Al in de eerste ronde had hij aansluiting gevonden met de 40 anderen. In de laatste ronde reed hij ex-mountainbiker Maarten Wynants voorbij. Met Štybar, Wynants en Pieter Vanspeybrouck zag het podium er identiek uit als vorig jaar. Boonen zelf finishte als 12de.

Bedankt aan de organisatoren, medewerkers, sponsors en alle aanwezigen voor deze succesvolle editie!

Bekijk de foto's...
Officiële website...
Wielertour 2013 top volgende vorige

Wielertour 2013

31/08/2013

Op woensdag 28 augustus vertrok de Move To Improve Wielertour aan het gerechtsgebouw van Antwerpen. Vier dagen en 600 km later eindigde de tocht in Herentals. In totaal namen per dag gemiddeld tachtig fietsers deel. Dit waren niet alleen enthousiaste wielertoeristen, maar ook ex-wielrenners, ondernemers en politici staken een tandje bij. Zo reden onder meer de voormalige wielrenners Jan Van Nueten, Roland Liboton en Ludo Dierckxsens mee. Ook loper Joeri Jansen en Vlaams minister-president Kris Peeters waagden zich aan de vierdaagse fietstocht.

Tijdens een tussenstop in Mol werd het peloton ontvangen door Tom Boonen, de peter van de Wielertour. De meter van de Wielertour, rolstoelatlete Marieke Vervoort, kon er helaas niet bij zijn op het evenement, vanwege haar zware val van enkele weken geleden.

Het slotevenement in zaal De Hezehoef in Olen werd een gezellige en toffe happening. De apotheose van de avond was ongetwijfeld de overhandiging van de cheque. De Wielertour bracht 20000 € op die aan de VZW Move To Improve werd geschonken.

Het is fantastisch wat organisatoren en deelnemers gedaan hebben. Heel erg bedankt!

Bekijk de foto's...
Vierdaagse van de Ijzer top volgende vorige

Vierdaagse van de Ijzer

26/08/2013

Afgelopen weekend deed Jan Jennes mee aan de Vierdaagse van de Ijzer. Jan, een man met een beperking, deed dit op eigen initiatief ten voordele van de VZW Move To Improve.

Bekijk het promofilmpje...
Lees de brief van Jan...
Supportersclub Tom Boonen Supportersclub Tom Boonen top volgende vorige

Supportersclub Tom Boonen

25/04/2013

Op donderdag 25 april kwam de heer Dany Ramaekers, voorzitter van wijlen VZW Supportersclub Tom Boonen op bezoek in Pellenberg. Er werden enkele dozen met truien, t-shirts, petten en allerlei gadgets van Tom Boonen overhandigd. Daarnaast mochten we ook een cheque van 5000 € in ontvangst nemen. Heel erg bedankt hiervoor!

Duatlon te Geel top volgende vorige

Duatlon te Geel

16/03/2013

Op zaterdag 16 maart organiseerden vier leerlingen van het Koninklijk Atheneum te Geel (Daan Maes, Toon Van Doninck, Laurens Verluyten en Stef Eyckmans) een duatlon voor hun eindwerk. De opbrengst van deze wedstrijd ging naar de VZW Move To Improve. We mochten een mooie cheque van 1260 € in ontvangst nemen.

Bekijk de flyer...
Officiële website...
Ovyata Charity top volgende vorige

Ovyata Charity

04/12/2012

Ovyta was presenting partner van de afgelopen editie van de Boonen & Friends Charity Cyclocross. Per 8-pack eieren dat gekocht werd tussen 12 en 30 november 2012, ging er 0,20 € naar de VZW Move To Improve. Dit leverde een mooi bedrag op van 4722,30 €. Een dikke merci aan het Ovyta-team!

Officiële website...
Boonen & Friends 2012 top volgende vorige

Boonen & Friends 2012

01/12/2012

Boonen & Friends zonder Tom Boonen, het is niet zo vanzelfsprekend. Toch zakten er 6500 sportliefhebbers af naar het Zilvermeer in Mol om diverse profrenners, wielerlegenden en bekende Vlamingen aan het werk te zien.

Zdeněk Štybar (Omega Pharma-Quick.Step) heeft een aardig veldritverleden en dook om het eerlijk te houden met een minuut achterstand het Kempenzand in. De Tsjech werkte deze achterstand pijlsnel weg en haalde iedereen één voor één bij. Wegrenners Maarten Wynants, de beste in 2009, en Pieter Vanspeybrouck, laureaat in 2010, flankeerden Styby op het podium.

De kampioenencross werd net als vorig jaar gewonnen door Erwin Vervecken die in de slotronde sneller was dan Arne Daelmans. Derde werd Marc Janssens. Niet onopgemerkt reed Tom Steels er met een elektrische mountainbike.

Heel veel dank aan de organisatie, vrijwilligers, deelnemers en de supporters. Jullie waren allemaal fantastisch!

En Tom, we wensen je een spoedig herstel toe...

Bekijk de foto's...
Officiële website...
Aankomst in Santiago top volgende vorige

Aankomst in Santiago

22/07/2012

133 dagen of 4 en een halve maand hebben Roger en Léon gestapt om uiteindelijk onder de stralende Spaanse zon op zondag 22 juli om 9u20 toe te komen aan de kathedraal van Santiago de Compostella.

Blij van er te zijn en blij om naar huis te kunnen, maar toch wel spijt dat hun avontuur ineens stopte. Ze hadden hun doel bereikt, moe maar voldaan.

Bedankt voor de mooie actie!

Bekijk de foto's...
Weblog...
Wheel To Share 2012 top volgende vorige

Wheel To Share 2012

01/07/2012

Zondag 1 juli wheelden 67 kinderen, vergezeld van een 300-tal begeleiders en sympathisanten, van Pellenberg naar de Grote Markt in Leuven. Een tocht van om en bij de 10 km. Het enthousiasme was bij zowel de kinderen als de ouders en sympathisanten enorm groot. Het weer zat niet voor 100% mee, maar zelfs enkele hevige regenbuien konden de pret niet bederven!

We zagen kinderen in hun manuele rolwagen, met hun orthopedische fiets of met een electrische rolwagen. Allemaal voorzien van een professioneel Wheel To Share t-shirt en hun sponsorvlaggetjes goed zichtbaar aan hun rolwagen bevestigd.

De deelnemers werden op de Grote Markt beloond voor hun inzet met gratis frietjes, een Zumba-initiatie, een optreden van Jelle Cleymans en enkele verrassingsacts door de kinderen zelf. Het geheel werd afgesloten met de bekendmaking van het ingezamelde bedrag. Deze dag leverde maar liefst 16000 € op!

Bedankt Lynn, Jasmien, Annelies en Fien voor deze prachtige organisatie. Wat ons betreft smaakt dit naar meer!

Bekijk de foto's...
VRT video...
Stap een beetje mee top volgende vorige

Stap een beetje mee

19/03/2012

Als ondersteuning voor het project van Roger en Léon en in samenwerking met een ambachtelijke chocolatier uit Tongeren-Overrepen, werden er repen chocolade geproduceerd ten voordele van de VZW Move To Improve. Onder het motto "stap een beetje mee", werden deze van 19 maart tot 27 juni te koop aangeboden in het UZ Pellenberg.

U kon deze aan 3 € per stuk bekomen op de raadpleging, het ganglabo of op E210.

Alvast bedankt voor uw steun en hopelijk heeft het gesmaakt!

Weblog...
Boonen & Friends 2011 top volgende vorige

Boonen & Friends 2011

03/12/2011

De 3de editie van de Boonen & Friends Charity Cyclocross aan het Zilvermeer in Mol werd gewonnen door de Nederlander Lars Boom. Dit was geen gemakkelijke klus, want Boom startte een minuut achter de andere renners en kreeg onderweg ook nog af te rekenen met een lekke band. Maarten Wynants werd, net zoals vorig jaar, 2de. Sean De Bie, onderweg geveld door een lekke band, finishte als 3de. Initiatiefnemer Tom Boonen kwam als 15de over de streep.

De wedstrijd voor de ex-kampioenen werd, net zoals vorig jaar, gewonnen door Erwin Vervecken. Koen Beeckman en Marc Janssens mochten het podium verder aanvullen.

Boonen & Friends 2011 was een groot succes van het begin tot het eind! Hartelijk dank aan de initiatiefnemers, de renners en de vele vrijwilligers die deze fantastische dag mogelijk gemaakt hebben.

Bekijk de foto's...
Officiële website...
top volgende vorige

Art for Move To Improve

24/06/2011

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni vindt er een bijzondere tentoonstelling plaats van de Tongerse kunstenaars Elise Ka (artiestennaam van Lisi Creemers) en Christine Denis. De kunstwerken van deze artiesten werden verkocht ten voordele van de VZW Move To Improve.

Van Genève naar Nice top volgende vorige

Van Genève naar Nice

16/06/2011

Fietsen van Genève naar Nice...dat is 635 km, 4 dagen afzien over de zwaarste cols, 23 fietsers met één doel : zich inzetten voor de VZW Move To Improve.

Alle kosten voor deze tocht worden door de renners zelf gedragen, sponsorbijdragen komen rechtstreeks bij Move To Improve.

Met het ingezamelde geld zullen er kinetec apparaten (Continuous Passive Motion) aangekocht worden voor de kinderafdeling in het UZ Pellenberg. Na een operatie hebben de meeste kinderen dit toestel nodig gedurende 4 weken. De huur hiervan (ongeveer 500 €) wordt niet terugbetaald door het ziekenfonds en betekent voor vele gezinnen een extra kost.

Herr Seele ontwierp voor deze actie een speciale Cowboy Henk sticker en fietstruitjes.

Bekijk de foto's...
Officiële website...
Boonen & Friends 2010 top vorige

Boonen & Friends 2010

04/12/2010

Op zaterdag 4 december kozen Tom Boonen en andere wegrenners voor één dag een crossfiets en doken het veld in voor het goede doel.

Na het gigantisch succes in 2009, organiseerden Tom Boonen en Wilfried Peeters de 2de editie van de Boonen & Friends Charity Cyclocross - van de weg naar 't veld ten voordele van de VZW Move To Improve.

De hevige sneeuwbuien en vorst hielden Boonen en zijn vrienden niet weg van het parcours rond het Zilvermeer in Mol. Dit was mede mogelijk door de vele vrijwilligers die paraat stonden met bulldozers, sneeuwruimers en borstels om het parcours sneeuw- en ijsvrij te houden.

De dag begon met een cross voor ex-kampioenen. Voormalig crosser Erwin Vervecken toonde zich de sterkste in de sneeuw. De oud-wereldkampioen haalde de finish voor Steven De Jongh en Koen Beeckman.

Nadien begonnen heel wat toprenners uit binnen- en buitenland aan de sneeuwcross. Tom Boonen startte strijdmoedig de wedstrijd en dook als eerste het veld in. Maar hij ging meteen tegen de vlakte, waarna hij voorzichtiger te werk ging. Maarten Wynants slaagde er niet in om de tweede keer op te winnen. Hij strandde achter Pieter Vanspeybroeck. Wouter Weyland mocht het podium verder aanvullen.

Hierbij willen we nogmaals alle renners en vrijwilligers bedanken, alsook alle supporters die het barre winterweer getrotseerd hebben.

Bekijk de foto's...
Officiële website...

Contactgegevens

VZW Move To Improve
Sint-Maartenstraat 53
B-3770 Genoelselderen

0484/75.36.07

BE98 7340 2560 6793
KREDBEBB

BE 0808.300.505